Conferința “Dezvoltarea economică locală: modele, experiențe și oportunități”

Peste 90 de antreprenori din mediul rural, reprezentanți ai APL și ONG-urilor locale au făcut schimb de experiență și au stabilit conexiuni la conferința “Dezvoltarea economică locală: modele, experiențe și oportunități” de pe 23 martie 2018, organizate în cadrul proiectului „Consolidarea dezvoltării economice locale în Moldova”.
Evenimentul a reprezentat o bună oportunitate pentru participanți de a crea conexiuni cu alți antreprenori și programe de finanțare, de a face schimb de experiență privind modele de dezvoltare economică a localității, dezvoltarea și oportunitățile afacerii.
Printre subiectele prezentate și discutate în cadrul Conferinței au fost Experiențe de dezvoltare economică a localității ( Experiența comunei Chișcăreni, Rolul GAL-urilor în dezvoltarea economică locală, MiDL — implicarea diasporei în dezvoltarea comunității), Asociere și cooperare (Cooperativa Agricolă de Întreprinzător GRUP TOP AGRO, Asociația Producătorilor Agricoli de Telița).
Reprezentanții Proiectului Agricultura Performantă în Moldova, Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă, Proiectului Îmbunătățirea Productivității și Accesul la Piață al Producătorilor de Pomușoare și Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova și-au prezentat proiectele, dar și oportunitățile de finanțare în cadrul acestora.
Antreprenorii mici din mediile rurale au prezentat istorii de succes și bunele practici — Branding cu gust de căpșuni, De la tradiție la afacere, Să investim acasă, Afacere de familie. În cadrul conferinței au fost prezentate și domeniul Agroturismului, dar și Accesul la piață.
Un invitat special a fost Alexandra Gaunt (Deputy Head of Mission to Moldova), care a subliniat importanța proiectului “Consolidarea dezvoltării economice locale în Moldova” pentru Buțeni, Speia și Telița și a marcat rezultatele importante ale acestuia.
Proiectul “Consolidarea dezvoltării economice locale în Moldova” își propune să contribuie la reducerea sărăciei în zonele rurale ale Moldovei. Pentru atingerea acestui scop, AO “Centrul de Consultanță în Afaceri” împreună cu producătorii agricoli, asociațiile locale și reprezentanții autorităților publice din localitățile selectate Speia, Telița și Buțeni cooperează pentru dezvoltarea economică a localității și promovarea potențialului local. Inițiativă susținută financiar de către Ambasada Britanică la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare.

Evenimente viitoare în cadrul proiectului:
1. Participarea beneficiarilor la expoziția Food & Drinks ediția XXV în perioada 10-13 Mai 2018.
2. Conferința finală “Proiectul Consolidarea Dezvoltării Economice Locale în Moldova: rezultate și lecții învățate ”, 25 Mai 2018.

Durata proiectului: Iunie 2017 – Mai 2018
Toate noutățile