Centrul de Consultanță în Afaceri unul din implementatorii Programului „Sipoteni – Capitala Tineretului 2020”

Centrul de Consultanță în Afaceri (CCA), alături de AO „Codrenii”, AO „Baștina Sipoteni” și Asociația Națională pentru Turism Receptor, a fost desemnat în calitate de organizație implementatoare a Programului „Sipoteni – Capitala Tineretului 2020” de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Programul va include peste 20 de activități, divizate în patru direcții prioritare: Stimularea spiritului participativ al tinerilor din comună, Îmbunătățirea serviciilor pentru tineri, Dezvoltarea oportunităților economice pentru tineri și Consolidarea sectorului de tineret. Astfel, tinerii din regiune se vor implica activ în organizarea evenimentelor precum: promovarea traseelor turistice din regiune, Cupa regională de fotbal feminin, Clubul CEED pentru tinerii antreprenori, Summit-ul tinerilor din mediul rural, Ziua Internațională a Tineretului 2020 și altele.

Bugetul Programului atinge valoarea de 1 milion de lei și poate varia în dependență de calitatea programului de activități final aprobat.

Veaceslav Guțuțui, coordonator de proiect din partea CCA, a precizat că vor fi realizate un șir de acțiuni dedicate dezvoltării oportunităților economice pentru tinerii din raionul Călărași în general și a celor din comuna Sipoteni în particular. „Pentru noi este prioritar să promovăm spiritul antreprenorial printre tinerii din mediul rural. Țara noastră se bazează pe ÎMM-uri, iar tinerii de la sate sunt cei care în viitor vor pune umărul la creșterea economiei naționale. Printre activitățile pe care le vom implementa noi se numără: Clubul CEED pentru tinerii antreprenori (cursuri de instruire în domeniul afacerilor, vizite de studiu la antreprenorii de succes), mentorat în înregistrarea și gestionarea afacerilor (inclusiv acces lafinanțare), organizarea unui forum economic pentru tineri. Vom coopera în acest sens cu ODIMM, cu proiectul PNUD/MiDL și alți parteneri” a precizat Veaceslav Guțuțui.

Comuna Sipoteni din raionul Călărași a fost desemnată Capitala Tineretului 2020 în baza unui concurs public de selecție, desfășurat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Programul presupune desemnarea unei localități din țară, în care sunt concentrate activitățile de susținere a tineretului, pe parcursul unui an. Direcțiile prioritare de intervenție sunt implementarea politicii de tineret la nivel local, apropierea APL de tinerii din localitate, consolidarea sectorului de tineret la nivel local și altele.
Toate noutățile