Prima harta interactiva a plantațiilor de pomușoare din Moldova

De ce o hartă interactivă care cuprinde date statistice va fi mai solicitată decât o diagramă seacă? De ce datele despre suprafețele și culturile cultivate, transpuse pe o hartă, vor fi mai solicitate decât un simplu document cu cifre și cuvinte?

În cadrul proiectului AMIB, implementat de CCA, credem că harta este un instrument care facilitează transmisiunea mesajului și îl face mai accesibil. Totodată, harta îi educă pe cei care o folosesc. O hartă este, deci, un instrument eficient pentru cei care caută informație.

În acest context, prima hartă interactivă a suprafețelor plantate cu arbuști fructiferi și căpșun din Republica Moldova, prezentată astăzi de proiectul AMIB implementat de CCA, vine să ajute toți jucătorii din sector să fie mai informați. Elaborată pe parcursul anului 2017, harta cuprinde seturi de date care sunt în acces liber și pot fi folosite de toți doritorii. Harta nu conține informații cu caracter personal, întrucât datele reprezentate grafic, cuprind doar denumirea satului și suprafața totală a plantațiilor din localitate / raion.

Sperăm că în curând, cu suportul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Republica Moldova, aceste seturi de date, dar și informații mai ample despre producătorii de pomușoare, vor fi preluate și dezvoltate de autoritățile statului.

DISCLAIMER: Datele despre suprafețele reprezentate grafic, au fost colectate cu sprijinul primăriilor, direcțiilor agricole, inginerilor cadastrali, organizațiilor necomerciale, seminarelor, training-urilor, vizitelor de studii etc. Aceste date nu reprezintă o informație comercială sau cu caracter personal, fiind orientative și aproximative. Aceste date nu pot fi comercializate. Doritorii de a obține informații suplimentare, pot să contacteze reprezentanții și locuitorii satelor menționate pe hartă.
Toate noutățile