Polonicul de Aur 2016 a plecat în satul Plop, raionul Dondușeni

A cincea ediție a concursului național pentru excelență în gastronomia artizanală POLONICUL DE AUR este dedicată dulceței de pomușoare și va avea loc sâmbătă, 22 octombrie la MoldExpo, în cadrul expoziției Farmer 2016.

Compania EtnoGastronomica continuă Campania de promovare și susținere a alimentelor și bucatelor artizanale, prin concursul  național ”POLONICUL DE AUR”

Ediția 5, sezonul de toamnă 2016 a invitat gospodinele și gospodarii din toată țara la concursul pentru CEA MAI BUNĂ DULCEAȚĂ DIN POMUȘOARE. Competiția este organizată în parteneriat cu Asociația Obștească Pomușoarele Moldovei www.pomusoare.md  și susținută financiar de către Proiectul Acces la Piață și Îmbunătățirea Productivității de Pomușoare AMIB

La concurs s-au înscris 23 de participanți cu peste 40 de dulcețuri. Mostrele care vor fi prezentate pentru jurizare sunt atât tradiționale, cât și mai puțin obișnuite, cu idei inovative și sănătoase. Vom avea dulceață fără zahăr, deshidratată, crudă, din mure, afine, cătină, porumbrele, măceș, scoruș, cu adaosuri de miere, vin alb, flori de borago, și mutle altele. Juriul care se va întruni sămbătă 22 octombrie va avea o sarcină dificilă de a identifica un singur căștigător, căruia îi va fi oferită o ofertă comercială.

Relatează Tamara Șchiopu, organizatoarea concursului: ”În Moldova sunt mai multe concursuri naționale pentru vinuri, pentru business și pentru oameni de afaceri, însă nu este nici un concurs pentru produsele gastronomice artizanale.

Acest concurs vine să descopere produse de casă, inedite, cu potențial comercial, și să le dea un impuls pentru dezvoltare pe picior de antreprenoriat.”

Primele ediții ale concursului Polonicul de Aur au fost dedicate adjicăi, biscuiților de casă, ceaiurilor din plante. Câstigătorii s-au ales cu trofeie, diplome, cadouri dar și oferte de ași comercializa produsele în rețele de restaurante și cafenele din oraș.

Aprecierea produselor și premierea câstigătorului ediției a cincea va avea loc în cadrul expoziției naționale Farmer 2016 la MoldExpo, sâmbătă 22 octombrie martie, între orele 11.00 – 14.00, pavilionul 3.

Concursul Polonicul de Aur este promovat pe pagina de socializare FB Etno-Gastronomica și pe pagina web www.etnogastronomica/polonicul-de-aur

Înregistrarea la concurs s-a încheiat la 14 octombrie.
Toate noutățile